Tagged: 

This topic contains 14 replies, has 5 voices, and was last updated by  Sakin 3 years, 7 months ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #54249

    John
    Participant

    I am trying to set the main background color of this theme, and I cannot find the correct option to change it.

    Changing the Background Color in Basic Color Options has no effect.

    Basic Color Options

    Also, once I changed the Background Color of my Header Color Options, I cannot figure out how to get it back to the theme’s default gray pattern. Thanks!

    #54256

    Sakin
    Keymaster

    @john: You can change that from your basic color option. Change that background color and click on “Save and Publish”. If you want your default color back then you can just click on that element “Select Color” and then it will show color picket and in the right you will see “Default”. Click on Default and “Save and Publish”.

    #54263

    John
    Participant

    @Sakin

    Thanks for the fast response.

    There’s a bug. It doesn’t work. It’s not working because the Gray Pattern image is showing up ON TOP OF the background color.

    Also, going back to the Default background color for Header Color Options does not work either.

    #54265

    Sakin
    Keymaster

    @john: Need to check in your site as it’s working fine in our test site.

    #55269

    Did you have any joy in working this out? I am having the same issue!

    #55294

    Sakin
    Keymaster

    @Emmelie Brownlee: Can you post in your site URL? Also explain what’s happening to your site.

    #84346

    Ulfert
    Participant

    Hi, I`m using Adventurous Pro 3.4, would like to change background color to black or near black (#0a0a0a) at “basic color options”, in preview window it works, in catual site it stays as a grey.
    http://gannetdesign.com/
    Any ideas, please.

    #84389

    Sakin
    Keymaster

    @ulfert: there is some issue with your site. Have you customize the theme files. As I see there is <body> tag inside <body> tag and this is causing you the issue. You might want to delete this one and install a fresh copy of Adventurous Pro Theme.

    #84402

    Ulfert
    Participant

    @ Sakin: Thanks for the info regarding color. I deleted Theme and I reinstalled new (for color issue) and it remains the same? Any idea,please.

    #84406

    Sakin
    Keymaster

    @ulfert: There is something wrong with your site. As out theme doesn’t have two <body> tag. But yours have it. So, I need to check in your server. I will email you for more details.

    #87189

    Earl_P
    Participant

    I found a workaround for this. I had the same problem. Here is what I did:

    Using FileZilla, I went into my site’s FTP at the following location:

    wp-content/themes/gridalicious-pro/images

    There is an image in there called bg.jpg. I copied it out to my desktop, opened it in photoshop, changed it to the color I wanted, and replaced it in the ‘images’ folder. That made it the color I wanted. My website is http://www.clevermoderns.com and you can see the light green color on there that I wanted.

    I’m pretty sure that when I installed a theme update I had to go back and figure it out all over again and replace the file again, which was kind of a PITA, but I did get it to work. I’m also pretty convinced this is a bug.

    #87275

    Sakin
    Keymaster

    @earl_p: Your case is different and you are talking about different thing. In your case, it’s custom background and you don’t need to use FTP to replace that background image. You can replace that image from “Appearance => Customize => Background Image”.

    #87276

    Sakin
    Keymaster

    @earl_p: Your case is different and you are talking about different thing. In your case, it’s custom background and you don’t need to use FTP to replace that background image. You can change or remove that image from “Appearance => Customize => Background Image”

    #87316

    Earl_P
    Participant

    I think you misunderstood me but that’s ok. I was having the same exact color problem as described above. I fixed it by changing the background but if you can do that without using the FTP then that’s good to know, it will make it easier to fix the color that way. Thanks.

    #87320

    Sakin
    Keymaster

    @earl_p: Sorry for misunderstanding. Yes, for background image you don’t need to use FTP. All the edits you make from FTP will be reverted back when you update the theme. Edit from FTP only if you are editing using child theme.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)

The topic ‘Can't change background color’ is closed to new replies.