This topic contains 9 replies, has 2 voices, and was last updated by  Ann 3 years, 1 month ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #93317

    Ann
    Participant

    On my home page (in development IP address only) there are four widgets that are aligning with three on top flush right and one on the next row flush left in the top sidebar just below the featured image slider. I’ve tried adjusting in the overriding CSS editor but nothing works. Images are 340px x 211px.

    Also, the media in my media library are coming in with broken links when I upload. I have installed Media Library + recently.

    Can you help? I’m using Mustang Premium.

    #93329

    Pratik
    Keymaster

    @anncali:
    Since you are in dev mode, can you post in the screenshot so that I can understand the problem?

    #93369

    Ann
    Participant

    Thanks for your reply Pratik. Here is a link to the screenshot: https://drive.google.com/open?id=0B3CHAM6mWoaXYnlGTFkteHBoY1U

    I’m thinking it has to do with the default placement of social icons, but I have them in the top right header area.

    Later…I figured it out. I had two sets of icons enabled. All is FIXED and I can continue.

    #93421

    Pratik
    Keymaster

    @anncalli: Can you also let me know which widget you have used?

    #93424

    Ann
    Participant

    Hi Pratik,
    1. I fixed the alignment problem…there was a default area reserved for CT social icons on the top sidebar, and the invisible code was pushing the Featured Page widget images to the right.

    I had already used the Widget Social Media Icons (Jetpack) in the header right area. Should I use the CT social icons instead, for stability, or is the jetpack version ok?

    2. I do have another problem though. The thumbnail links on all new uploads to the Media Library are broken, so I can’t edit the images properly. I can only see the images I uploaded before upgrading to the new WP and new Mustang version.

    I talked with Bluehost last night and discovered that the “Catch-updater” was freezing my website, which had stopped working. I am trying to get it launched and it’s taking a long time to work through these bugs.

    Thanks for your help!

    Ann

    #93432

    Pratik
    Keymaster

    @anncalli:
    For first issue, If JetPack social icons works, then there is no need to change it.

    For Second Issue:
    Catch Updater should not have created the problems as it loads only on themes update page. But, if the updater created the problem, then you can uninstall it and update the theme manually when updates arrive.

    #93433

    Ann
    Participant

    Pratik,
    One more thing…Do you know why the thumbnail links appear broken in my Media Library? Problem 2 above.

    Here is the link to the screenshot.
    https://drive.google.com/open?id=0B3CHAM6mWoaXS0NOWnpmNVZzR2c

    Thank you.

    #93438

    Pratik
    Keymaster

    @anncalli:
    Can you try regenerating the thumbnails using this plugin: https://wordpress.org/plugins/regenerate-thumbnails/

    It should work, but I am not 100% sure.

    #93440

    Ann
    Participant

    Thank you! I had tried that yesterday but it did not work. I deleted the plugin and reinstalled it, and it worked just now. It works on the list view anyway, but not on the image frame view. Once the images are all sized correctly I think it will be fine. Hours ahead.

    #94861

    Ann
    Participant

    Hi Pratik,
    I hope I can ask you another question. I am trying to put some portfolio links in the home page right sidebar widget. They are not aligning. Here is the link for viewing (im still on the IP address). https://drive.google.com/open?id=0B3CHAM6mWoaXOVBncUpyRy1vTUU

    Any ideas? Thanks for your help! –Ann

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

The topic ‘Featured Page Widgets not aligning’ is closed to new replies.